Sommerferien er lige om hjørnet på de fleste skoler, så her får du et sidste feriepip efter et travlt forår, der som bekendt endte med en bred aftale i overenskomstforhandlingerne og omkring FGU.

Det har været både hårdt og spændende at være en del af forhandlingerne og lovgivningsarbejdet samtidig med, at vi jo lige skulle have startet vores nye forening op – med alt, hvad det indebærer af nye lokaler, hjemmeside, mailadresser, medlemskartoteker osv. osv.

Vi ved, at de travle omstændigheder til tider har gjort det svært for os at levere faglig rådgivning og svare på alle jeres henvendelser lige så hurtigt, som vi gerne har villet. Vi er et mindre sekretariat til at køre biksen, og opgaverne har været mange i foråret.

Der kommer helt sikkert også mange opgaver fremover, men nu er foreningen ovre de første opstartsudfordringer og på den anden side af OK18 og lovgivningsprocessen, så vi kan koncentrere os mere direkte om vores servicering og tilbud til jer medlemmer.

Velkommen til HL
Fremover bliver Handelsskolelederne en del af Uddannelseslederne, som du kan læse mere om her i nyhedsbrevet. Henvendelserne fra de nye medlemmer er allerede begyndt at tikke ind, og vi glæder os til at servicere denne nye ledergruppe også.

Vi håber, de kommer til at føle sig godt tilrette i vores forening, og opfordrer alle nye medlemmer til at deltage på årsmødet i september.

Ring inden for telefontiderne eller send en mail
For at få effektiviseret den sparsomme tid i sekretariatet har vi lavet træffetider, så du kan ringe alle hverdage, på nær onsdag, mellem 10 og 14 og få fat på enten undertegnede eller Christina Bohmann.

Telefontider og numre står under kontakt her på hjemmesiden.

Her finder du også mailadresser, og vi besvarer mails, så hurtigt vi kan.

Vi arbejder desuden på at få ansat en studentermedhjælper for at få mere luft til de faglige opgaver.

Overgang til FGU
I forbindelse med lovgivningsarbejdet med FGU’en har vi afgivet høringssvar og fulgt processen tæt. Nu gælder det om at sikre, at overgangen til FGU bliver så god så mulig.

Vi har i den forbindelse aftalt møde med Undervisningsministeriet lige efter ferien. Det samme gælder møder med relevante parter omkring udarbejdelsen af en FGU overenskomst, som også er lige nu.

Overgangen til FGU vil betyde en række vilkårsændringer på produktionsskolerne, som naturligt vil afstedkomme en række; for hvad kommer det så til at betyde på min skole og for mig som leder?

Det vil vi som fagforening forsøge at hjælpe med at svare på, så godt vi kan.

Blandt andet er det meget vigtigt, at alle ansættelsespapirer er opdaterede og godkendte, da de kommer til at danne grundlaget for vilkårene i virksomhedsoverdragelsen. Vi har derfor indlagt en workshop på årsmødet om dette emne.

Vi er en bredt sammensat forening med produktionsskoleledere, daghøjskoleledere, sprogskoleledere, ungdomsskoleledere, konsulenter og nu også handelsskoleledere. Så selvom FGU fylder meget, da det er en omfattende ændring for mange medlemmer, er vi også opmærksomme på, at Uddannelseslederne skal have fokus på og aktiviteter for de andre medlemsområder, hvilket fint afspejles i programmet for årsmødet.

I ønskes alle en rigtig god sommer

Kristian Hjorth