Kom med ideer til årskurset – og tilmeld dig!

 

Vi er i gang med at planlægge Uddannelsesledernes næste årskursus i september – og du kan være med. Har du et forslag til en oplægsholder, et indslag eller bare et spændende emne, så kom med det.

Vi arbejder allerede med flere ideer:

 
Mellemledere i krydspres

Som mellemleder er du presset både nedefra og oppefra. Hvad stiller du op, når du nedefra er presset af elever og kollegaer, som alle hver deres rimelige og sommetider urimelige krav til dig, og oppefra af øverste leder og bestyrelsen, som gerne ser, at skolen øger produktivitet og kvalitet og samtidigt tilpasser budgettet i nedadgående retning – hvilket igen kommer af et pres fra politikere og regering.

– Hvad siger du? Er det noget du vil høre mere om?

 
Algoritme-ledelse

Vi spurgte robotten ChatGBT, om hvad en uddannelsesleder kan bruge den til: ”Som en AI-baseret robot, kan jeg være en værdifuld ressource for skoleledere i Danmark i deres daglige arbejde med at lede deres skole”, svarede den og gav så nogle ret ukonkrete svar. Men hånden på hjertet: Algoritme-ledelse er kommet kun for at blive yderligere udviklet.

– Spørgsmålet er, hvad kan vi bruge den til og hvad skal vi passe på? Vil du høre mere?

 
Fra Nederen til Nice

På sidste årskursus gav unge fra elevorganisationen Modstrøm gode råd til garvede skoleledere – brugbare råd vel at mærke. Vi arbejder ikke bare på at gentage succesen med andre elevorganisationer og måske ungdomspartierne, men også at udvikle konceptet med debat og battle.

– Vil du høre mere? Eller kender du nogen, der kunne være fede at få med?

 
Mere arbejdsglæde, tak

At være leder er lidt som at gå til et garden party, jævnfør Ricky Nelsons hit: ”I Wen’t To a Garden Party …”: ”You can’t please everybody, so you got to please yourself”. Som leder er du selv ansvarlig for din og andres arbejdsglæde – og det er en alvorlig sag, der kræver både stolthed, opbakning og humor.

– Skal vi gå i den retning? Mere optur i hverdagen?

Netværk og speeddating

Netværk med andre kollegaer hitter på ethvert årskursus. Nogle gange er det kollegaer fra tilsvarende skoler, der giver gode ideer, andre gange er det kollegaer fra andre verdener, der kommer med helt andre perspektiver. I år vil vi også understøtte mere netværk – og gerne på nye måder.

– Har du en idé til noget, så kom frit frem.

Natur og nydelse

Årskurset finder sted på Munkebjerg Hotel, der ligger smukt ud til Vejlefjorden. Det egner sig ikke bare til løb og gåture, for er vejret til det, vil flere af aktiviteterne kunne krydres med Walk and Talk eller gruppearbejde i det fri. For vi er her jo for at lære noget – sammen!

– Lyder det tillokkende? Så gå til næste punkt:

Sæt X i kalenderen

Det er den 19.-20. september, der er årskursus. Sæt kryds i kalenderen allerede nu – og sæt gerne gang i dine lederkollegaer. Det er tit sjovere, når man er flere afsted.

 
… eller tilmeld dig allerede nu:

Send en mail til info@uddannelseslederne.dk med dit navn, email-adresse og telefonnummer.

Pris for medlemmer er 795 kr. For ikke-medlemmer 2.995 kr. Dog kan medlemmer i år tage en “ikke-medlemskollega” med til medlemspris.

Indbetaling sker til Uddannelsesledernes konto i Lån & Spar: Reg. nr. 0400, kontonr. 4022827443
Mærk venligst betalingen ”Årskursus” og dit fulde navn.